Information inför ditt kiropraktorbesök

Praktisk information

Om du har bil kan du parkera på Kista Racket Centers parkeringsplatser . Du måste betala i P-automaten som finns på samma sida som Kista Racket Center.

Dörren är oftast öppen . Om dörren är låst finns en porttelefon intill entrén. Tryck en gång på Kista Rygg & Idrottskliniks knapp så låser vi upp åt dig. Det kan dock dröja en liten stund då vi ibland står mitt i en behandling. Vi uppskattar om du dröjer en liten stund innan du trycker igen då signalen är hög i vår lokal. Tack på förhand.

Vi har ingen reception på klinikens våningsplan. Vänligen sätt dig ner i väntrummet så kommer vi och hämtar dig alternativt börja din rehabträning.

Kibra är ej offentligt finansierad utan kunden betalar privat.

Normalt pris för nybesök är 500kr.  30% rabatt för barn under 18år, studenter ( efter uppvisande av CSN el Mecenatkort) och pensionärer.

Kibra tar emot friskvårdscheckar. Kunder med sjukvårdsförsäkring kan kontakta mottagningen för besök hos vår kiropraktor

Hur går behandlingen till?

Varje besök börjar med en undersökning. Din kiropraktor genomför bland annat olika tester för att komma fram till vad som behöver behandlas. Den vanligaste metoden är kiropraktisk justering, en form av manipulationsbehandling som kompletteras med mobilisering, massage och muskeltöjning.

Det första besöket tar ca 40-50minuter. Återbesöken tar ca 30-40minuter. Oftast handlar det om några få behandlingar. Därefter kan din kiropraktor ge råd och hemträningsprogram.

När kan man behandlas?

Kiropraktisk behandling används när man har besvär av att leder och muskler inte fungerar som de ska. Det kan bland annat ge spänningar och värk. Ibland behandlas även huvudvärk, migrän, yrsel, domningar/ utstrålande smärta i armar och ben, som till exempel ischias.